گوشیهای هوشمند امروزه یکی از پرکاربردترین وسایل روزمره به شمار میآیند. این وسایل کاربردی، بسیار حساس هستند و ممکن است برخی اوقات دچار مشکلات نرم افزاری شوند. به طور کلی، سیستم عامل استفاده شده برای گوشیهای هوشمند ممکن است اندروید یا iOS باشد؛ سیستم عاملهای دیگری نیز وجود دارند که کاربرد آنها بسیار کمتر از این دو سیستم عامل است. سیستم عاملهای اندروید و iOS تا کنون توانسته اند عملکرد عالی خود را اثبات کنند و در گوشیهای مختلف بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارند. احتمالا شما هم دیر یا زود هنگام کار با گوشی با مشکلات نرم افزاری رو به رو خواهید شد. در این مقاله از وبلاگ سی و سه پل قصد داریم مشکلات نرم افزاری که ممکن است در گوشیهای هوشمند به وجود آید را شرح خواهیم داد تا در صورت مواجه با آن بتوانید به حل آن بپردازید.
کند شدن گوشی و راه حل آن
از رایج ترین مشکلاتی که در گوشیهای هوشمند میتوان مشاهده کرد، مشکل کند شدن عملکرد گوشی است. از اصلی ترین دلایل کاهش سرعت گوشی و کند شدن آن پر شدن فضای حافظه دسترسی تصادفی یا همان RAM است. اگر فایل ها، برنامهها و اسناد ذخیره سازی شده در حافظه زیادتر شود به گونهای که فضای زیادی از حافظه را درگیر کند، شاهد کند شدن گوشی خواهیم بود. جهت حل کندی عملکرد سیستم عامل باید به پاکسازی برخی از فایلهای موجود در حافظه پرداخت. اگر فایلهای موجود در حافظه را نیاز دارید، میتوانید از آن در هارد دیسک و یا کامیپوتر خود بک آپ بگیرید تا بدون نگرانی هنگام نیاز به این فایلها به آن دسترسی داشته باشید. در قسمت تنظیمات گوشی بخش قابلیتهای ذخیره سازی میزان حافظهای که برای هر برنامه اختصاص داده شده است نمایش داده میشود و با چک کردن آن میتوانید برنامههایی که حافظه زیادی را اشغال نموده اند، اما مورد استفاده قرار نمی گیرند را پاک کنید تا فضای حافظه تا حدی خالی شود. امکان ریست فکتوری کردن گوشی نیز برای شما فراهم میباشد که از طریق آن حافظه گوشی را به طور کامل پاک کنید. پیش از انجام عمل ریست فکتوری حتما از دادههای موجود در حافظه بک آپ بگیرید و بدون ذخیره اطلاعات خود هرگز این کار را انجام ندهید.
مشکل سریع خالی شدن شارژ باتری گوشی و روش حل آن
بسیاری از افراد از خالی شدن سریع شارژ گوشی گله دارند و این مسئله میتواند در موقعیتهای حساس بسیار مشکل آفرین باشد. از دلایلی که موجب خالی شدن سریع شارژ گوشی میشود، میتوان به ذکر برخی از آنها پرداخت که شامل استفاده نادرست از گوشی همراه، شارژ کردن گوشی بصورت نادرست، استفاده از برنامههایی که مصرف باتری بالایی دارند، به روز رسانی سیستم عامل گوشی و … است. روشهایی جهت حل این مشکل وجود دارد که در ادامه برایتان ذکر خواهیم نمود.
- حذف و یا غیرفعالسازی برنامههایی که مصرف باتری بالایی دارند و موجب خالی شدن سریع باتری میشوند.
- به روز رسانی برنامههای نصب شده بر روی گوشی.
- کاهش نور گوشی در موقعیتهای عادی مانند فضای داخل اتاق.
- فعالسازی قابلیت ذخیره انرژی باتری و قرار دادن آن بر روی حالت خودکار.
- خاموش کردن گزینههایی همچون داده تلفن هماه و بلوتوث در زمانهایی که نیازی به روشن بودن آن ندارید.
- اگر پس از به روز رسانی سیستم عامل با مشکل خالی شدن سریع شارژ گوشی مواجه شدید، توصیه میکنیم مدتی صبر کنید تا در آپدیت بعدی آن مشکل حل شود. در غیر این صورت به تعمیرکار مجاز مراجعه کنید.
- استفاده از شارژ استاندارد و مناسب جهت شارژ گوشی.
- با کاهش و رسیدن شارژ گوشی به ۲۰ درصد حتما آن را به شارژ بزنید و پس از رسیدن آن به ۸۰ درصد آن را از شارژ بکشید.
- در صورتی که موارد ذکر شده در بالا به حل این مشکل منجر نشد، توصیه میکنیم به تعویض باتری بپردازید.
هنگ کردن گوشی و روش رفع این مشکل
هنگ کردن برنامههای گوشی همراه از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن مواجه میشوند و در اکثر گوشیها وجود دارد. زمانی که یک برنامه کار نکند و متوقف شود یا امکان اجرای آن وجود نداشته باشد، میگوییم که برنامه هنگ کرده است. مشکل هنگ کردن گوشی و برنامههای آن میتواند کاربر را اذیت کند. در صورتی که علت به وجود آمدن مشکل هنگ کردن چندان حاد و مهم نباشد، امکان رفع آن توسط خود کاربر وجود دارد. اگر برنامهای که از آن استفاده میکنید باگ داشته باشد و یا سیستم عامل قادر به پردازش آن نباشد هنگ خواهد کرد. با به روز رسانی برنامههای گوشی میتوان به عملکرد بهتر آن کمک نمود و از هنگ کردن آن تا حد بسیاری جلوگیری کرد. اما برای به روز رسانی به سیستم پردازش متناسب با برنامه نیاز خواهیم داشت در صورتی که سیستم پردازش متناسب با نسخه جدید برنامه نباشد و عمل به روز رسانی انجام گیرد مشکل هنگ کردن برنامه بیشتر خواهد شد.
داغ شدن زیاد گوشی همراه و روش جلوگیری از آن
از دیگر مشکلات رایج در گوشیهای همراه هوشمند داغ شدن بیش از حد آن است. در هنگام خرید حتما به سراغ گوشیهایی بروید که بدنه آن فلزی نباشد، زیرا گوشیهایی با بدنه فلزی میتواند به جذب گرما پرداخته و موجب داغ شدن آن شوند. هرچند که امروزه بیشتر گوشیها دارای بدنه پلاستیکی و شیشهای هستند. جهت جلوگیری از داغ شدن گوشی راهکارهایی وجود دارد که برایتان ذکر خواهیم کرد.
هنگامی که گوشی هوشمند شما در حال شارژ میباشد به هیچ عنوان به استفاده از آن نپردازید. استفاده زیاد از برنامههای بازی یکی از دلایل اصلی داغ شدن سریع گوشی است؛ پس حتما تعادل را در اجرای بازی با گوشی (به ویژه بازیهای آنلاین، سنگین و گرافیکی) رعایت کنید. استفاده از برنامههای سنگین (مانند برنامههای ادیت ویدئو) نیز موجب داغ شدن گوشی میشوند. پس تا حد امکان کمتر از این دسته از برنامهها استفاده کنید. در صورتی که به استفاده از برنامههای سنگین و یا اجرای بازیها میپردازید، حتما توجه داشته باشید که گوشی شما باید هر ۴۰ تا ۵۰ دقیقه یکبار استراحت داشته باشد تا خنک شود. مشکل باتری و قدیمی شدن آن نیز ممکن است به داغ شدن گوشی منجر شود که در آن صورت باید باتری را تعویض کرد.
درست کار نکردن دوربین گوشی
گوشیهای هوشمند امروزه دارای دوربینهای باکیفیتی هستند که از محبوب ترین ویژگیهای گوشیهای همراه هوشمند به شمار میروند. ممکن است برخی اوقات هنگام عکس برداری و یا ضبط فیلم متوجه شوید که دوربین گوشی به خوبی عمل نمی کند. درست کار نکردن دوربین گوشی نشان دهنده وجود مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری است. اگر دوربین شما با مشکلاتی همچون خط و خش بر روی لنز، به وجود آمدن لایه رنگی بر روی دوربین و … رو به رو شد توصیه میکنیم حتما از یک تکنسین تعمیر گوشی کمک بگیرید تا با تخصص خود به حل این مشکلات بپردازد. برای حل مشکلات عملکرد نادرست دوربین راهکارهایی را در ادامه برایتان ذکر خواهیم نمود که با بررسی آن به حل مشکل بپردازید:
- به قسمت تنظیمات رفته و بر روی گزینه برنامهها بزنید سپس دوربین را انتخاب نمایید. در آخر کش دوربین را پاک کنید تا مشکل تان حل شود.
- نبود فضای کافی در گوشی میتوانید موجب بروز مشکلاتی در دوربین آن گردد.
- فورس ری استارت کردن گوشی.
- به روز رسانی سیستم عامل گوشی به آخرین نسخه موجود.
رفع مشکل پر شدن حافظه موبایل
با پر شدن فضای حافظه، گوشی شما با مشکلاتی بسیاری رو به رو خواهد شد که برخی از این مشکلات شامل درست کار نکردن دوربین، باز نشدن گالری، متوقف شدن برنامه ها، هنگ کردن برنامهها و … است. با انجام راههایی که در ادامه گفته خواهد شد این مشکل را رفع نمایید:
- پاک کردن کش و دادههای برنامهها .
- حذف برنامهها و بازیهایی که فضای بسیاری را در حافظه اشغال میکند.
- ذخیره سازی فایلها و دادههای موجود در گوشی بر روی حافظه جانبی یا ابری.
عدم اتصال گوشی همراه به وای فای
گوشیهای هوشمند امروزه از اصلی ترین لوازم برای ارتباط و تبادل داده به شمار میروند که برای این ارتباط و تبادل داده نیازمند اینترنت خواهیم بود. برای اتصال به اینترنت باید گزینه وای فای یا اتصال داده فعال شود. اما امکان دارد برخی اوقات با مشکل عدم اتصال وای فای رو به رو شوید آیا دلیل آن را میدانید؟ در ادامه برایتان راهکارهایی را جهت رفع این مشکل ذکر میکنیم:
- غیرفعال سازی گزینه صرفه جویی در مصرف انرژی یا همان Power Saving .
- استفاده از برنامه Wi-Fi Analyzer.
- در صورتی که موارد بالا مشکل را حل نکرد به قسمت تنظیمات وای فای بروید و انگشت خود را بر روی نام وای فای و شبکه نگه دارید و گزینه Forget ظاهر شده را بزنید و سپس مجدد به وای فای مورد نظر متصل شوید.
- در صورت اتصال نشدن به وای فای حتما سیستم روتر را به روز رسانی نمایید.
- به روز رسانی نرم افزارها و اپلیکیشنهای گوشی.
- بررسی و وارد کردن اطلاعات درست جهت اتصال به وای فای.
- وارد قسمت وای فای شده و Advanced را انتخاب نمایید سپس بررسی کنید که گزینه MAC address در روتر در دسترس شما قرار دارد.
دلیل ریستارت شدن خودکار گوشی همراه و روش حل آن
زمانی که در سخت افزار موبایل اختلالاتی به وجود میآید، ریستارتهای پی در پی را شاهد خواهیم بود. جهت حل این مشکل و اختلال میتوانید موارد زیر را بررسی کنید و در صورت حل نشدن آن به تعمیرکار موبایل مراجعه نمایید.
- ابتدا به بررسی سیستم عامل موبایل پرداخته و در صورت به روز نبودن آن را به روز رسانی نمایید.
- به پاک کردن کش برنامههای موجود در گوشی بپردازید و سپس گوشی را فورس ریست نمایید.
- بازنشانی گوشی به تنظیمات کارخانه. پیش از انجام اینکار حتما از دادههای خود بک آپ بگیرید.
- از سالم بودن دکمه پاور موبایل اطمینان حاصل نمایید. ممکن است دکمه پاور گیر کرده باشد و موجب ریستارت شدن مداوم آن شود.
- در صورتی که باتری قدیمی و خراب شده است، باتری را تعویض کنید.
- در صورت حل نشدن مشکل با بررسی موارد بالا به تکنسین تعمیر موبایل مراجعه کرده و درخواست بررسی مدار پاور را نمایید.
عملکرد نادرست اپل استور و گوگل پلی
ممکن است برخی اوقات به برنامههای گوگل پلی و اپل استور نیاز داشته باشید اما این برنامهها به درستی کار نکند که میتواند نشان دهنده ایرادی در گوشی است. در ادامه راهکارهایی را جهت رفع این مشکل بیان خواهیم نمود. پیش از هر چیز مطمئن شوید که اختلال به وجود آمده به موبایل شما مربوط است نه سرویسهای شرکت گوگل یا اپل:
- فورس کلوز کردن برنامه گوگل پلی یا اپ استور
- پاک کردن حافظه کش اپ گوگل پلی و پلی استور و ریست کردن گوشی و بررسی مجدد برنامه ها.
- غیرفعال کردن برخی از برنامهها ممکن است موجب بروز این مشکل شود پس ابتدا بررسی نمایید که غیرفعالسازی کدام برنامه موجب به وجود آمدن این اختلال گردیده است.
- در قسمت تنظیمات گوگل پلی و پلی استور گزینه Clear History را بزنید.
دلیل شناسایی نکردن گوشی هنگام وصل کردن آن به کامپیوتر
ممکن است بخواهید اطلاعات و فایلهایی را از گوشی به کامپیوتر و یا بلعکس انتقال دهید اما با عدم شناسایی گوشی مواجه شوید. برای حل این مشکل موارد ذکر شده در قسمت زیر را مطالعه نمایید.
- بررسی سالم بودن پورت USB جهت اتصال گوشی به کامپیوتر.
- بررسی به روز بودن درایوهای کامپیوتر.
- چک کردن سالم بودن کابل جهت اتصال گوشی به کامپیوتر.
- خاموش و روشن نمودن گوشی.
- روشن نمودن گزینه اجازه دسترسی کامیپوتر به اطلاعات گوشی همراه.
- در صورت حل نشدن مشکل با بررسی موارد بالا از سالم بودن پورت گوشی توسط تعمیرکار موبایل مطمئن شوید.
- انتقال اطلاعات و فایلها از گوشی به کامیپوتر و بلعکس به کمک بلوتوث.
دلیل کار نکردن بلوتوث گوشی
بسیاری از افراد هنوز هم از بلوتوث جهت ارسال و دریافت فایلها یا اتصال به هندزفری و اسپیکر بی سیم بهره میگیرند و هنگام تبادل اطلاعات امکان دارد با مشکل کار نکردن آن رو به رو شوند. برای حل این مشکل راههای زیر را امتحان کنید:
- خاموش و روش نمودن بلوتوث در هر دو دستگاه.
- در صورتی که قبلا بلوتوث گوشی شما به بلوتوث گوشی دیگری که قصد تبادل فایل را دارید وصل شده باشد ابتدا آن را حذف نموده و مجدد بلوتوث دو دستگاه را به هم اتصال دهید.
- اطمینان از غیرفعال بودن حالت صرفه جویی انرژی.
- ری استارت کردن گوشی و بررسی دوباره بلوتوث.
- آپدیت سیستم عامل به آخرین نسخه موجود.
- بازنشانی گوشی به تنظیمات کارخانه در صورت رفع نشدن این مشکل (پیش از انجام این کار از دادههای خود نسخه پشتیبان تهیه کنید!)
دلیل عدم شناسایی کارت حافظه
در صورتی که کارت حافظه شما پس از قرار گرفتن درون گوشی شناسایی نشد، ابتدا باید از سالم بودن آن مطمئن شوید. اگر پس از بررسی کارت حافظه از سالم بودن آن اطمینان پیدا کردید، متوجه خواهیم شد که مشکل نرم افزاری به وجود آمده است. با فرمت کردن کارت حافظه میتوان این مشکل را حل نمود. توجه کنید که فرمت کردن کارت حافظه همه دادههای موجود در آن را از بین خواهد برد! پس قبل از انجام این کار، دادهها را جای دیگری ذخیره کنید. برای فرمت کردن مراحل زیر باید طی شود:
- رفتن به تنظیمات و وارد شدن به بخش Storage شده و در آخر انتخاب گزینه Format SD card.
- اتصال کارت حافظه با یک کابل به کامیپوتر جهت دسترسی به اطلاعات درون آن.
- استفاده از برنامه ریکاوری همچون برنامه Data Recovery Wizard.
مشکل دانلود نشدن برنامهها در گوشی
این مشکل از آن دسته مشکلاتی به شمار میرود که برای بسیاری از افراد به وجود آمده است و موجب آزار کاربران شده است. از اصلی ترین دلایل دانلود نشدن برنامهها میتوان به پر بودن حافظه و حافظه پنهان اشاره نمود. با پاک کردن حافظه پنهان برنامهها و حذف برنامههایی که مورد استفاده قرار نمی گیرد میتوانید به حل این مشکل بپردازید. پس از انجام این کار باید تاریخچه گوگل پلی را پاک کنید و گوشی را ری استارت نمایید. بعد از انجام کارهای ذکر شده برنامه مورد نظر را مجدد دانلود نمایید.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی رایج ترین مشکلات نرم افزاری گوشیها پرداختیم. در صورتی که مشکلات شما با روشهای گفته شده حل نشدند، حتما گوشی خود را به مرکز تعمیر مجاز ببرید و مشکلات را با کارشناسان مطرح کنید.