گوشیهای هوشمند معمولا برای ایجاد فضای ذخیره سازی بیشتر نسبت به فضای داخلی گوشی، دارای قابلیت افزودن کارت حافظه هستند. برای افرادی که از گوشی برای بازی کردن و ذخیره عکس و فیلم استفاده میکنند، داشتن یک کارت حافظه بسیار کاربردی است. اما کارت حافظه ممکن است گاهی اوقات دچار مشکل شود. در این حالت احتمالا یک اعلان در گوشی خود دریافت کردهاید که میگوید «کارت حافظه در تلفن همراه شناسایی نشد» (SD card not detected in mobile) یا «تلفن کارت حافظه را شناسایی نمیکند» (Phone not recognizing SD card). نصب اشتباه کارت حافظه، خراب بودن کارت حافظه، تنظیمات اشتباه کارت حافظه و … همگی از دلایل رایج عدم شناسایی کارت حافظه توسط گوشی هستند. اگر گوشی شما دچار مشکل شناسایی کارت حافظه است، در ادامه این مقاله با فروشگاه سی و سه پل همراه باشید تا این مشکل را بررسی کنیم.
چرا گوشی کارت حافظه را نمیخواند؟
مشکل شناسایی نشدن کارت حافظه گوشی میتواند یک مشکل خسته کننده باشد. از آنجایی که گوشیها مستعد خرابی هستند، مشکلات متعددی میتواند باعث شود که کارت حافظه خوانده نشود. اگر کارت حافظه دستگاه اندرویدی شما شناسایی نشده است، مراحلی که در ادامه بررسی میکنیم را دنبال کنید تا مشکل شناسایی نشدن کارت حافظه گوشی را رفع کنید.
1. ریستارت کردن (راه اندازی مجدد) گوشی
به عنوان اولین و ساده ترین راه برای رفع مشکل کارت حافظه گوشی میتوانید گوشی خود را راه اندازی مجدد کنید. در بسیاری از مواقع همین کار ساده باعث میشود تا کارت حافظه دوباره شناسایی شود.
2. وارد کردن دوباره کارت حافظه
برداشتن و قرار دادن مجدد کارت حافظه نیز ممکن است به رفع مشکل کمک کند. برای انجام این کار:
- مرحله 1: گوشی را خاموش کرده و کارت حافظه را خارج کنید. سپس آن را از نظر آسیب بررسی کنید.
- مرحله 2: اگر آسیبی به آن وارد نشده است، کارت حافظه را دوباره در اسلات گوشی خود قرار دهید.
- مرحله 3: بررسی کنید که آیا کارت حافظه شما شناسایی میشود یا خیر.
3. تمیز کردن کارت حافظه
این امکان وجود دارد که به دلیل پوشانده شدن کانکتورها، کارت حافظه شما شناسایی نشود. تنها کاری که باید انجام دهید، تمیز کردن دوباره کارت حافظه است. بنابراین با استفاده از روش زیر آن را تمیز کنید:
- مرحله 1: کارت حافظه گوشی هوشمند یا تبلت اندرویدی خود را خارج کنید. قبل از شروع، مطمئن شوید که دستگاه شما خاموش است.
- مرحله 2: برای پاک کردن خاک روی کارت حافظه خود، از یک پاک کن سفید رنگ استفاده کنید و قطعه مسی (با رنگ طلایی یا زرد) را با دقت تمیز کنید.
- مرحله 3: اگر مقداری پاک کننده لاک ناخن دارید، آن را با با دقت روی کانکتورهای کارت حافظه بزنید تا هرگونه فرسایش از بین برود. توجه کنید که مقدار زیاد پاک کننده ممکن است به کارت حافظه آسیب بزند. پس مقدار زیادی استفاده نکنید.
- مرحله 4: قبل از اینکه کارت حافظه را دوباره در اسلات حافظه نصب کنید و گوشی هوشمند یا تبلت اندرویدی خود را روشن کنید، اجازه دهید کاملا خشک شود.
4. جداکردن وا اتصال دوباره کارت حافظه
منظور از این کار، جدا کردن و نصب فیزیکی نیست؛ بلکه باید این کار را به صورت نرم افزاری انجام دهید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید.
- مرحله 1: بخش «تنظیمات» یا “Setting” را در تلفن همراه خود باز کنید و به بخش حافظه یا “Storage” بروید. به دنبال بخش کارت حافظه در تنظیمات حافظه گوشی خود بگردید. گزینه ای مثل “Unmount حافظه Card” یا “Mount حافظه Card” یا «جدا کردن کارت حافظه» در آن بخش وجود خواهد داشت.
- مرحله 2: برای رفع مشکل عدم شناسایی کارت حافظه در گوشی خود گزینههای ذکر شده انتخاب کنید. در حین انجام این کار مطمئن شوید که تلفن به کامپیوتر متصل نیست.
- مرحله 3: کارت حافظه را دوباره با همان روش و از طریق همان گزینه متصل کنید، تلفن خود را خاموش و سپس آن را دوباره روشن کنید. پس از راه اندازی مجدد تلفن، بررسی کنید که آیا خطای توقف کار کارت حافظه برطرف شده است یا خیر.
5. سازگاری کارت حافظه با گوشی
اگر برای اولین بار قصد استفاده از کارت حافظه را دارید، ممکن است مشکل خوانده نشدن کارت حافظه به دلیل عدم سازگاری کارت حافظه با گوشی شما باشد. برای مثال، هر گوشی از کارت حافظه تا ظرفیت خاصی پشتیبانی میکند (مثلا حداکثر 32 گیگابایت)؛ اگر شما روی گوشی خود که حداکثر 32 گیگابایت ظرفیت کارت حافظه را پشتیبانی میکند، یک کارت حافظه 64 گیگابایتی نصب کنید، ممکن است خوانده نشود.
همچنین این مسئله که کارت حافظه توسط کامپیوتر شناسایی میشود اما توسط موبایل شناسایی نمی شود، مشکلی است که اکثر کاربران دارای تلفن قدیمی با آن مواجه هستند. یکی از دلایل اصلی این مشکل میتواند ناسازگاری کارت حافظه با گوشی شما باشد. به عنوان مثال، جدیدترین کارتهای MicroSD(مانند SDXC)، برای سرعت بیشتر و فضای ذخیره سازی بالاتر طراحی شده اند. دستگاههای اندرویدی پایینرده و قدیمیتر از این فرمت کارت حافظه پشتیبانی نمیکنند.
6. استفاده از فرمان CHKDSK برای شناسایی کارت حافظه
در صورت وجود هر گونه خطای در شناسایی کارت حافظه، و عدم عملکرد صحیح روشهای قبل، مراحل زیر را امتحان کنید:
- مرحله 1: روی This PC کلیک کنید و مسیر My Computer > Manage > Disk Management را طی کنید.
- مرحله 2: اکنون کارت حافظه را در بخش درایوها پیدا کنید و بررسی کنید که آیا سیستم شما میتواند کارت حافظه را تشخیص دهد یا خیر.
- مرحله 3: کلیدهایWin + R را فشار دهید و سپس عبارتcmd را تایپ کنید و دکمه enter را بزنید.
- مرحله 4 : اکنون عبارت chkdsk X: / f را تایپ کنید. به جای X نام درایو کارت حافظه (مثلا D) را وارد کنید و با زدن enter این فرآیند را به پایان برسانید.
پس از این مراحل، کارت حافظه را در گوشی قرار دهید و شناسایی شدن آن را بررسی کنید.
7. فرمت کارت حافظه
وقتی یک کارت حافظه به درستی نصب شده است اما روی تلفن قابل مشاهده نیست، به احتمال زیاد کارت حافظه از فرمتی استفاده میکند که گوشی از آن پشتیبانی نمی کند. تغییر فرمت کارت حافظه به FAT32 بهترین گزینه است. باید اشاره کنیم که این روش، تمامی اطلاعات موجود در حافظه گوشی را حذف میکند. پس حتما پیش از انجام این کار، از اطلاعات موجود در کارت حافظه با استفاده از کامپیوتر نسخه پشتیبان تهیه کنید. برای انجام آن، این مراحل را دنبال کنید:
- مرحله 1 : ابتدا My Computer یا This PC را باز کنید تا هارد دیسک و کارت حافظه ای را که متصل کرده اید، ببینید.
- مرحله 2: کارت حافظه خود را با کلیک راست روی آن فرمت کنید. اکنون میتوانید آن را در پنجره پاپ آپ پیکربندی کنید. مطمئن شوید که فرمت روی FAT32 تنظیم شده است.
- مرحله 2: از منوی کشویی گزینه “Quick Format” را انتخاب کرده و دکمه “شروع” را فشار دهید.
از آنجایی که فرمت کردن تمام فایلهای روی کارت حافظه را پاک میکند، قبل از تغییر فرمت به FAT32 باید از اطلاعات نسخه پشتیبان تهیه کنید. نرم افزار 4DDiG، یک نرم افزار حرفه ای بازیابی اطلاعات است که به شما در بازیابی و استخراج تمام دادهها از کارت حافظه کمک میکند.
جمع بندی
در این مقاله از وبلاگ فروشگاه سی و سه پل تلاش کردیم مشکل شناسایی نشدن کارت حافظه گوشی موبایل و راه های حل آن را بررسی کنیم. در بسیاری از مواقع مشکل کارت حافظه با همین روش ها رفع میشود، اما در صورت عدم رفع مشکل، میتوانید با مراجعه به مراکز معتبر تعمیرات موبایل، مشکل کارت حافظه را رفع کنید.