با پیشرفت تکنولوژیهای ارتباطی و تجهیزات الکترونیکی، شاهد افزایش سرعت پردازش، سرعت اینترنت، ظرفیت حافظهها و … در گوشیهای هوشمند هستیم. پیشرفت تکنولوژی در عرصه گوشیهای هوشمند خواسته تمامی کاربران به شمار میرود. با وجود پیشرفت تکنولوژی در گوشیهای هوشمند، کماکان شاهد مشکل هنگ کردن تلفن همراه هستیم و این مشکل ارتباطی به مدل و برند گوشی همراه شما ندارد و برای تمامی برندها و مدلهای گوشی همراه این اتفاق میافتد. زمانی که گوشی همراه کند کار کند یا برنامهها متوقف شوند، به این مشکل هنگ کردن میگوییم که باعث اختلال در کار کابران میگردد. زیرا فرد تا مدتی قادر به کار با گوشی به صورت عادی نخواهد بود. امکان دارد زمان هنگ کردن برخی اوقات افزایش یابد و حتی تعداد دفعات هنگ کردن گوشی نیز بیشتر شود که در اینصورت کاربران مجبور به خاموش کردن گوشی خواهند شد. اگرچه در بسیاری از مواقع با خاموش کردن مشکل برطرف شده و عملکرد گوشی همراه عادی میشود، اما باید به رفع این مشکل به صورت ریشهای پرداخت. تفاوتی در نوع گوشی شما وجود نداشته و هنگ کردن گوشی هم برای سیستم عاملهای اندروید و هم برای سیستم عاملهای iOS وجود دارد. اگر میخواهید به دلایل هنگ کردن گوشی همراه خود پی ببرید و مشکل آن را رفع نمایید، در ادامه این مقاله از وبلاگ فروشگاه سی و سه پل با ما همراه باشید تا در ادامه به شرح آن بپردازیم.
دلایل هنگ کردن گوشی چیست؟
در ادامه به بررسی دلایل هنگ کردن گوشی میپردازیم.
1. به پایان رسیدن عمر مفید قطعات سخت افزاری گوشی
یکی از دلایلی که موجب هنگی گوشی همراه میشود، به پایان رسیدن عمر مفید قطعات سخت افزاری گوشی همراه است. برخی از عوامل سبب میگردد تا عمر مفید قطعات سخت افزاری گوشی با کاهش رو به رو گردد و در آخر به هنگ کردن و کند شدن عملکرد گوشی منجر شود. برخی از عواملی که به کاهش عمر مفید قطعات سخت افزار میپردازد شامل گرد و غبار، افزایش دما، افزایش عمر و … است.
2. بی توجهی به آپدیت و به روز رسانی سیستم عامل گوشی
برای سیستم عامل هر گوشی هوشمندی هر چند مدت یکبار آپدیتی ارائه میشود و برای آنکه عملکرد گوشی در زمینه امنیت و … بهبود یابد، نیاز است سیستم عامل را به روز رسانی نماییم. با وجود مزایای بسیاری که آپدیت سیستم داراست، مشکلاتی را نیز به دنبال دارد که افزایش مصرف انرژی، خالی شدن سریعتر باتری گوشی و پر شدن حافظه گوشی جز این مشکلات دسته بندی میشود. این مشکل سبب میشود که تصور کنید تلفن همراهتان همانند گذشته نبوده و عملکرد ضعیف تری را به نمایش میگذارد. لازم به ذکر است که این ایراد بیشتر در گوشیهای هوشمند قدیمی به وجود میآید و کمتر در گوشیهای جدید قابل مشاهده است.
3. آسیب دیدن قطعات سخت افزاری تلفن همراه
برخی از عوامل میتواند به قطعات سخت افزاری گوشی آسیب برساند که این عوامل شامل ضربه، فشار، ریختن مایعات بر روی آن، شارژ گوشی با کابلهای غیر استاندارد، نوسانات برق و … است. عوامل ذکر شده میتواند سبب کندی و هنگ کردن گوشی شود و مشکلاتی را به وجود آورد. بسیاری از افراد از هنگ کردن گوشی خود گله دارند که در اکثر موارد این هنگ کردن گوشی به دلیل صدمه دیدن قطعات سخت افزاری گوشی است. برای جلوگیری از بروز این مشکلات باید به استفاده درست و مراقبت از گوشی پرداخت.
4. نصب اپلیکیشنهای متنوع و بیشتر از توان گوشی
امروزه انواع اپلیکیشنهای زیادی برای تلفنهای همراه عرضه میگردد که بسیاری از افراد به نصب و استفاده از آنها میپردازند. نصب این اپلیکیشنها موجب میگردد تا حافظه گوشی پر شده و با کندی گوشی رو به رو شویم. پر شدن حافظه گوشی در عملکرد سیستم اختلال ایجاد کرده و علاوه بر آن مصرف باتری را نیز افزایش میدهد به همین دلیل توصیه میکنیم اپلیکیشنهای غیر ضروری را بر روی گوشی خود نصب نکرده و به این ترتیب از پر شدن حافظه و مصرف زیاد باتری جلوگیری کنید. با گذشت زمان کمپانیهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند به تولید گوشی هایی با RAM و CPU بالاتر و کاربردی تر پرداخته اند تا این مشکل را تا حد بسیاری رفع نمایند و از هنگ کردن و کند شدن گوشی جلوگیری کنند که تاکنون شاهد موفقیت آنها در این زمینه نیز بوده ایم.
5. نصب بدافزارها
نصب برخی اپلیکیشنها که به ویروس یا بدافزار معروف هستند، سبب میشود برنامههای مخربی وارد گوشی شوند که به پر شدن حافظه گوشی منجر شود و مصرف باتری را نیز افزایش دهد. این بدافزارها با ارائه تبلیغات غیرضروری یا تکثیر بی رویه و رمزگذاری داده ها، به کند کردن سیستم عامل میپردازند. پس میتوانیم این مورد را به عنوان یکی از دلایل هنگ کردن گوشی ذکر کنیم.
6. باز بودن اپلیکیشنها در حالت پس زمینه
حتما پس از اتمام کار خود با یک برنامه باید آن را از پس زمینه گوشی ببندید. باز بودن برنامه در پس زمینه گوشی حتی اگر پس از اتمام کار از آن خارج شوید موجب پر شدن حافظه RAM و CPU و افزایش مصرف باتری میگردد که در آخر شاهد هنگ کردن گوشی خواهیم بود. زیرا این برنامههای باز مانده در پس زمینه به اشغال حافظه میپردازد.
7. چند قسمت شدن حافظه گوشی
یکی از اصلی ترین دلایل هنگ کردن گوشی چند قسمت شدن حافظه آن است. چند قسمت شدن حافظه گوشی به این معنا است که هر برنامه در حال اجرا شامل اپلیکشنهای بازی، نرم افزارهای اجتماعی و … قسمتی از حافظه گوشی را به خود اختصاص میدهد و اینکار موجب میشود که حجم حافظه پر شده و چند قسمتی شود که اینکار به هنگ کردن و کند شدن عملکرد گوشی میانجامد.
8. آسیب دیدگی حافظه گوشی
از دیگر مواردی که بر روی هنگ کردن و کند شدن سیستم عامل گوشی تاثیر بسیار میگذارد میتوان به آسیب دیدن حافظه آن اشاره نمود. استفاده درست از گوشی و حافظه آن در افزایش طول عمر آن اهمیت فراوانی دارد. استفاده از برنامه هایی با حجم بسیار و سنگین میتواند موجب آسیب رسیدن به حافظه گوشی و هنگ کردن سیستم عامل آن شود. پس برای جلوگیری از این اتفاق توصیه میکنیم از برنامههای سنگین و معمولی گوشیتان زیاده استفاده نکرده و به حفظ آن بپردازید.
9. انتخاب تصاویر متحرک برای پس زمینه گوشی
این مورد از دیگر عوامل هنگی و کندی گوشی به شمار میرود. برخی از افراد علاقه بسیاری به استفاده از تصاویر متحرک برای پس زمینه گوشی خود دارند اما باید بدانید که این کار میتواند به حافظه گوشی و باتری آسیب وارد کند و موجب افزایش مصرف باتری شود. این مشکل بیشتر در گوشیهای قدیمی هوشمند دیده میشود و با پیشرفت تکنولوژی در گوشیهای هوشمند جدید کمتر این مشکلات را شاهد هستیم اما کماکان توصیه میکنیم جهت کاهش مشکلات گوشی به موارد ذکر شده توجه داشته باشید تا عملکرد گوشی بهبود یابد.
10. کم بودن حافظه داخلی گوشی
از دیگر دلایلی که موجب هنگ کردن و کند شدن گوشی میشود میتوان به کم بودن حافظه آن اشاره نمود. کم بودن حافظه داخلی و نصب اپلیکیشنهای مختلف سبب میگردد حافظه سریع تر پر شده و با کندی سیستم عامل گوشی مواجه شویم.
11. کم بودن حافظه RAM گوشی
میزان حافظه RAM در عملکرد سیستم عامل تاثیر گذار بوده و کم بودن این حافظه به کندی و هنگ کردن گوشی میانجامد. بهتر است هنگام خرید تلفن همراه به میزان حافظه RAM گوشی توجه داشته باشید تا مشکلات این چنینی برایتان به وجود نیاید.
12. قدیمی بودن باتری گوشی
اگر گوشی شما قدیمی است و یا باتری به کار برده شده در آن قدیمی است، احتمالا این مسئله یکی از دلایل کند شدن گوشی باشد.هر اندازه مصرف انرژی باتری در هنگام اجرای برنامهها بالاتر برود و باتری نتواند آن انرژی را تامین کند، گوشی هنگ کرده و عملکرد آن با کندی مواجه خواهد شد.
رفع مشکل هنگ کردن گوشی
در این مقاله دلایل مختلف کندی و هنگ کردن گوشی را ذکر نمودیم که میتوانید با بررسی آن به دلیل این مشکلات پی ببرید. اگر گوشی شما نیز هنگ کرده و مشکلاتی را برایتان به وجود آورده است، توصیه میکنیم در ادامه با ما همراه باشید تا راهکارهایی جهت رفع این مشکل برایتان ارائه دهیم.
1. حذف برنامههای غیرضروری که مورد استفاده قرار نمی گیرند.
گوشی بسیاری از افراد از برنامههای غیرضروری پر شده است که یکی از دلایل اصلی هنگ کردن گوشی به شمار میرود. برای حل این مشکل باید به حذف برنامه هایی که مورد استفاده قرار نمی دهید، بپردازید تا عملکرد گوشی بهبود یابد. توصیه میکنیم که پس از اتمام کارتان با یک برنامه آن را از پس زمینه گوشی ببندید.
2. جلوگیری از پر شدن حافظه داخلی
همانطور که ذکر شد یکی از دلایل هنگ کردن و کند شدن گوشی پر شدن حافظه داخلی آن است. لازم به ذکر است که نصب حافظه جانبی (کارت حافظه) در رفع این مشکل کمکی نخواهد کرد و حتی با گذشت زمان سیستم عامل گوشی را کندتر خواهد نمود. زیرا فایلهای ذخیره شده در گوشی افزایش خواهد یافت و موجب هنگ کردن گوشی خواهد شد. اگر میخواهیم گوشیتان بدون هیچگونه مشکل و کندی به کار خود ادامه دهد توصیه میکنیم از پر شدن حافظه داخلی آن جلوگیری نمایید و از گوشی هایی با حافظه داخلی بیشتر استفاده کنید.
3. جلوگیری از پر شدن حافظه RAM
تلفن همراه دارای دو حافظه RAM و ROM است. حافظه RAM اهمیت بسیاری در عملکرد گوشی همراه دارد و پر شدن آن میتوان به هنگ کردن و کند شدن گوشی منجر شود. برای جلوگیری از بروز این مشکل از پر شدن حافظه رم جلوگیری نمایید. برای مثال اگر گوشی شما از 3 گیگابایت حافظه رم برخوردار باشد، پر شدن ۸۰ الی ۹۰ درصد از این حافظه به کندی و هنگ کردن گوشی میانجامد و گوشی شما را با مشکلات بسیاری رو به رو میکند. بستن برنامههای باز که در آن لحظه از آنها استفاده نمی کنید تا حد بسیاری به جلوگیری از پر شدن حافظه رم کمک میکند.
4. رفع مشکل باتری یا تعویض آن
سالم بود باتری گوشی از اهمیت بسیاری برخوردار است و آسیب رسیدن به آن میتواند مشکلات بسیاری را به دنبال داشته باشد. پایین بود شارژ باتری میتواند عملکرد گوشی را با مشکل رو به رو کند و برنامهها هنگام اجرا کند عمل کنند. پس توصیه میکنیم که میزان شارژ باتری گوشی را همیشه بالاتر از ۳۰ نگه دارید و از خالی شدن آن جلوگیری نمایید.
5. ریستارت گوشی در زمان هنگ کردن
هنگ کردن گوشی و کند شدن عملکرد آن مشکلی است که در بسیاری از گوشیها به وجود میآید که اکثر افراد در این مواقع گوشی را ریستارت میکنند تا شاید اختلال ایجاد شده حل شود که قطعا بسیار تاثیر گذار است. با ریستارت کردن گوشی تمامی برنامههای در حال اجرا بسته شده و حافظه آن جهت بهبود عملکرد خالی میشود در نتیجه مشکل هنگ کردن گوشی حل خواهد شد. البته این راه حل یک راه حل مقطعی و کوتاه مدت است.
6. آپدیت سیستم عامل
همانطور که در قسمت قبل ذکر نمودیم، بی توجهی به آپدیتهای سیستم عامل میتواند مشکلاتی همچون کندی و هنگ کردن گوشی را به دنبال داشته باشد. بسیاری از کاربران توجهی به آپدیتهای ارائه شده برای سیستم عامل نمی کنند. کمپانیهای تولیدکننده گوشیهای همراه با ارائه اپدیت هایی برای سیستم عامل به بهبود عملکرد سیستم و رفع برخی باگها و مشکلات آن میپردازند. توصیه میکنیم حتما آپدیتهای گوشی را جدی گرفته و به کمک آن از هنگ کردن گوشی جلوگیری نمایید.
7. جلوگیری از داغ شدن گوشی
کاربران بسیاری به اجرای بازیها و برنامههای سنگین در گوشی خود میپردازند، بدون آنکه تصور کنند این کار چه مشکلاتی را برای گوشی به ارمغان خواهد آورد. توصیه میکنیم به هیچ عنوان به اجرای طولانی مدت برنامهها و بازیهای سنگین نپردازید تا از هنگ کردن و کند شدن گوشی جلوگیری شود. زیرا اینکار موجب میشود گوشی داغ کردن و در عملکرد آن اختلال ایجاد گردد. لازم به ذکر است که گوشیهای میان رده در برابر برنامهها و بازیهای سنگین ضعف بیشتری دارند و بیشتر مورد فشار قرار میگیرند و سریعتر داغ میشوند.
8. استفاده کمتر از پس زمینه متحرک، ویجتها و …
استفاده از ویجت ها، انیمیشنها و دیگر جلوههای بصری میتواند به پر شدن حافظه منجر شود. اگر گوشی شما از حافظه رم کمی برخوردار باشد و به استفاده از این جلوههای بصری بپردازید، حافظه رم اشغال شده و سبب هنگ کردن گوشی میشود و برنامهها با تاخیر و اختلال اجرا میگردد. جلوههای بصری موجب فشار بسیار به CPU نیز خواهد شد که لگ و اختلالات زیادی را برای گوشی به وجود خواهد آورد. پیشنهاد میکنیم از ویجت ها، انیمیشنها و … تا حد امکان استفاده نکنید تا مشکلی برای سیستم عامل به وجود نیاید.
9. استفاده از آنتی ویروس
امروزه با افزایش برنامههای مخرب و بدافزارها نیاز به یک آنتی ویروس در گوشی همراه شدیدا احساس میشود. پس جهت جلوگیری از آسیب رسیدن به گوشی و هنگ کردن آن حتما از یک آنتی ویروس مناسب استفاده نمایید.
جمع بندی
هنگ کردن از مشکلات رایجی است که برای گوشیهای همراه به وجود میآید و عوامل بسیاری در آن دخالت دارند. در این مقاله دلایل هنگ کردن گوشی را ذکر نمودیم و راههای حل آن را شرح دادیم تا بتوانید با مطالعه آن به بهترین شکل به حل این مشکل بپردازید.